Sunday, October 16, 2016

Ensitunnelmat Brasovista

Lentoni Malagasta Bukarestiin sujui muuten hyvin, paitsi takanani istuva pikkuperkele hakkasi tai potki mun tuoliani lähes koko lennon ajan, välillä läpsien mua päähän ja hihkuen ja kiljuen koko ajan, välillä suoraa huutoa. Neljä tuntiakin on joskus pitkä aika… Laukku ei ihme kyllä hukkunut eikä lentokaan ollut kuin 20 min myöhässä! Mun viime aikojen karmalla tuo on suorastaan loistavaa. Kuski odotti aulassa ja samoin toinen matkustaja, Hollannista, joka aloittaa samaan aikaan samassa hommassa. Bukarestissa oli lämpöä 16 astetta ja kun saavuimme pari tuntia myöhemmin Brasoviin, oli pilkkopimeää, satoi vettä ja asteita oli kokonaiset kolme. Tuli siinä mieleeni varata eka lento takaisin Malagaan… Aamupalalla tapasimme belgialaisen, joka on tulossa myös samaan hommaan ja kolmen koplalla ollaan viikonloppu nyt liikuttu ja ihmetelty. Perjantaille oli järjestetty asuntojen katsomista, terveystarkastus ja sopimuksen allekirjoittaminen. Samaan aikaan meidän kolmen lisäksi aloittaa ainakin norjalaisia ja italialaisia. Hotel Gema näyttää olevan Arvato-hotelli tällä hetkellä! Firma kustantaa pari viikkoa tässä ja on myös järjestänyt avun byrokratian kanssa. Pankkitilin avaaminen ei kuulemma ole ihan yksinkertaista kun vaativat sellaisia dokumentteja mitä ei ole olemassakaan, kuten henkilöllisyystodistus jossa on osoite. Perjantai-iltana lähdimme kylille ihmettelemään ja kävimme syömässä Brasseriessa keskusaukion laidalla. Ravintolassa oli aivan ihana sisustus! Ruokakin oli hyvää ☺.

Eilen, eli lauantaina, lähdettiin aamiaisen jälkeen taas tutustumaan kaupunkiin. Aurinko paistoi ja yhdessä mittarissa oli jopa 18 astetta! Oli aivan ihana päivä… kierreltiin ympäriinsä, mentiin cable carilla ylös vuorelle, istuskeltiin kahviloissa, käytiin katsomassa Black Church ja vierailtiin yhdessä toisessa kirkossa jossa pöllähdettiin keskelle vihkimistä! Lähdettiin aika pian pois. 😀 Vuorelta oli mahtavat näköalat kaupungin yli!
Käytiin syömässä ja siinä lomassa tuhottiin pullo romanialaista punaviiniä, joka oli oikein maistuvaa. Ei kai sitä muuten koko pullollista olisi juotukaan 🍷. Vuorella olevassa kahvilassa maksoi Vodka Finlandia 50 ml 9 lei, eli 2€! Limsakin oli 7 mutta olut vain 6. Mitä tästä opimme? Älä juo limsaa.

Sitten kaupan kautta hotellille. Ostin isot pullot vettä, colaa ja mehua, sekä jugurtin, siiderin, suklaapatukan ja pullon viiniä, ja ne maksoivat yhteensä noin 5€. Ravintolassa saa kunnon ruuan viineineen kympillä, tai jopa alle. Toki on sitten kalliimpiakin, esimerkiksi kalaruuat ovat pikkaisen enemmän. Halpaa silti, monet asiat vielä halvempia kuin Espanjassa!
Tänään on ollut aika pilvistä ja eilinen 8 tuntia vielä vähän painaa jaloissa, joten vain möllötän hotellihuoneessa… illalla mennään läheiseen ravintolaan syömään ja huomenna sitten virallisesti alkaa työt Arvatolla ja minusta tulee customer service representative tai jotain sinne päin.

Ensivaikutelmat kaupungista ovat että tämä on kaunis kaupunki! Vanha kaupunki on viihtyisä, kadut täynnä kahviloita ja ravintoloita, ihmiset ovat ystävällisiä ja englantia puhutaan yleisesti. Tämä on aika turistikaupunki, talvella tulevat laskettelijat läheiseen Poiana Brasoviin, ja kesällä muut turistit (ja kesällä loistavat patikointimahdollisuudet).Tähän mennessä jokainen tarjoilija ja kaupan kassa on puhunut englantia. Valitsin asunnon itselleni ja ensi perjantaina on sopimuksen tekeminen ja saan avaimet. Se on aivan ihana kaksio, aika uusi talo, isot ikkunat joten siellä on paljon valoa, ja vielä iso kylpyammekin! Asuntojen hinnat  ovat täällä nousseet kun kysyntää on paljon, joten tuosta maksan 350€ kuussa. Siellä on onneksi astiat ja siivousvälineet mitä yleensä vuokra-asuntoihin ei täällä kuulu. Tuon omistajat ovat valinneet materiaalit ja sisustuksen itselleen joten ne eivät ole halvinta krääsää. He ovat muuttaneet itse Irlantiin ja halusivat asuntonsa vuokrata nimenomaan expatille. Mulla on vielä kävelymatka töihin ja vastapäätä löytyy marketti ja jotain muitakin kauppoja. Ja keskustaankin on kävelymatka. Mulla ei noin kivaa kämppää ole ollut aikoihin! Sohva löytyy myös, joten pari vierastakin pystyn majoittamaan… ihan vinkkinä että romanialainen halpalentoyhtiö Blue Air lentää Arlandasta Bukarestiin. Brasovissa ei ole lentokenttää joten pitää lentää Bukarestiin ja sieltä junalla tai vuokraamalla auto tulla Brasoviin.

Hetki menee asettuessa mutta mukavalta tuntuu jo nyt olla täällä. Toivottavasti työt lähtevät mukavasti käyntiin, alkuun on koulutusjakso. Uudet kaverit ovat mukavia tyyppejä ja ensi viikolla tutustun sitten enemmän muihinkin, sekä tietysti täällä jo olevaan muutamaan suomalaiseen. Yksi asuu tässä hotellissa ja aamiaisella tänään törmäsin häneenkin. Onneksi on myös paikallisia työkavereina ettei kaikki ole vain muualta tulleita!

Siinäpä ensimmäisiä ajatuksia Brasovista. Otin eilen kuvia mutta koska sitä helekutin piuhaa ei edelleenkään ole, kuvia tulossa myöhemmin… Kyselkää mitä haluatte tietää, päivittelen sitä mukaa kun tulee uutta kerrottavaa elämästä Brasovissa!

No comments:

Post a Comment