Tuesday, October 11, 2016

Lähtötunnelmia ja Gibraltar

Aloitetaanpa lähtötunnelmista! Lähtöön on nyt aikaa kaksi päivää enkä ole pahemmin tehnyt vielä asialle mitään... pikkuisen olen kamoja setvinyt mutta siinä se. Huomenna saattaa olla vähän kiireinen päivä! 😀No, ehtiihän sitä tänä iltana kun ei mulla sitä tavaraa paljoa ole. Eilen kävin vielä Fuengirolassa, kävelin rantakatua pitkin, katselin palmuja ja merta joka niin kauniisti kimalteli auringonpaisteessa. Taisin pari kertaa huokaista. Rakastan merta ja meri-ilmastoa, joten sitä mun tulee todellakin ikävä! Tänne on ennustettu seuraaville päiville "vain" pariakymmentä astetta ja sadetta, ja Brasoviin perjantaille 15 astetta joten ero ei tule olemaan niin hirveä. Ensi viikolle sitten luvassa jo yöpakkasia... ilmoitin jo siskolle että saa lähettää mun toppatakin ja talvikengät heti kun saan osoitteen 😀. Ja pari pussia turkinpippureita. Haikeaa tulee olemaan torstaiaamuna, vaikka olisikin se ennustettu ukkosmyrsky päällä! Olen viihtynyt täällä ja tässä talossa vaikka niitä rankkojakin hetkiä on ollut. Toivottavasti en tule katumaan, mutta eipä mulla ole tapana katua menneitä muutenkaan.

Viime viikolla kävin Gibraltarilla ja tässä vähän kuvia sieltä. Otin valmismatkan sinne, päivän reissun siis. Se sisälsi edestakaisen matkan Torremolinosista (firman nimi on muuten Julia travel), opaspalvelut, opastetun minibussikierroksen, pääsymaksun tippukiviluolaan ja vielä vähän vapaata aikaa kierrellä kaupungilla ja käydä syömässä tai mitä nyt kukin halusikaan tehdä. Sattui pilvisin päivä aikoihin muttei ollut ainakaan liian kuuma. Muut bussissa taisivat olla viikon-kahden matkalla koska olivat pukeutuneet toppeihin ja sortseihin, meikäläisellä oli farkut ja pitkähihainen paita eikä ollut yhtään liian kuuma 😁. Minibussin opas/kuljettajamme Victor oli aivan loistava tyyppi ja kertoi erittäin elävästi ja hauskasti Gibraltarista, sekä historiasta että nykypäivästä. Kierros kesti reilut puolitoista tuntia ja olisin voinut häntä kuunnella kevyesti koko päivän!

Tässäpä vähän yleiskuvia ensin. Ja jos joku tietää miten tabletissa saa kuvia käännettyä niin kertokaa mullekin!




Kyllähän mä aina suklaakaupan joka paikasta löydän! Ostin suklaata ja kysyin saanko ottaa kuvan, jotta voin tehdä muutaman kaverin kateelliseksi 😇.








Ja tässä kuvia Europa Pointilta.






Ja sitten kuvia St. Michaelin tippukiviluolasta. Olihan mahtavan näköistä!





Ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, apinat! Mistä muustakaan Gibraltar olisi yhtä tunnettu kuin apinoistaan. Siellä ne tepastelevat ja yrittävät varastaa käsilaukkuja ja kameroita tyhmiltä turisteilta. Ei, multa eivät vieneet mitään eivätkä yrittäneetkään, mutta näin kun muiden käsilaukkuihin kävivät kiinni. 





Seuraavan kerran päivitän sitten ensitunnelmia Brasovista! 


No comments:

Post a Comment